A "Verseghys Diákokért" Alapítvány

Alapítványunk 1992 óta működik. Az alapító okiratban megfogalmazott legfontosabb célok között a korszerű oktatás-nevelés anyagi támogatása, az iskola technikai felszereltségének bővítése, a tehetséges tanulók szakmai támogatása, a rászoruló tanulók szociális segítése, az iskola külföldi kapcsolatainak, illetve különböző versenyek szervezésének támogatása szerepel.

2005-ben céljai az alábbiakkal bővültek: kulturális és tudományos tevékenység, kutatás támogatása; kulturális örökség megóvása; sportoló fiatalok, sportolási lehetőségek támogatása.

Az utóbbi években az alapítvány jelentős anyagi támogatást nyújtott az informatikai oktatás tárgyi feltételeinek javításához, a számítógéppark bővítéséhez; segítségével bővítettük a könyvtári állományt; támogatásával külföldi és belföldi tanulmányutakat, kirándulásokat szerveztünk. Elkészült az impozáns Verseghy-dombormű; az alapítvány támogatásával szerveztük az évfordulós rendezvényeinket is.

Nagyon köszönjük támogatóink segítségét.

Az alapítvány számlaszáma: 11745004-20054142

Az alapítvány adószáma: 19222404-1-16


Alma Mater

Néhány egykori diákunk 2006 januárjában kezdeményezte az alapítvány létrehozását.

Az alapítvány tevékenységének két fontos területe lesz: az iskola nyugdíjazott tanárainak, ügyviteli és technikai dolgozóinak segítése; elhunyt kollégáink, munkatársaink sírjainak gondozása; illetve iskolánk névadója, Verseghy Ferenc sírjának, szobrának, domborművének gondozása.

Köszönettel fogadjuk az alapítvány céljait elfogadó, segíteni akaró támogatók felajánlásait.

Az alapítvány számlaszáma: 11745004 - 20099765

Az alapítvány adószáma: 18840492-1-16