IV. Tiboldi Kosárlabda emléktorna eredményei

2015-09-14

2015-ben szeptember 10-11-én rendeztük meg a 4. Tiboldi kosárlabda kupát, melyre hat szolnoki középiskolai kosárlabda csapat fogadta el meghívásunkat.

Az emléktornát Gál Patrik (11.b) kürtjátéka nyitotta meg, majd méltatás hangzott el Tiboldi Tiborról, a kosárlabda sport szolnoki megalapítójáról Garzsik Réka (10.d) tolmácsolásában.

Az emléktornát megtisztelte jelenlétével Tiboldi Mária, aki édesapjáról, a példaképek és a hagyományok ápolásának fontosságáról beszélt. Első ízben köszöntötte az iskola legjobb leány és fiú kosárlabdázóját, akiknek oklevelet és jutalmat adott át. A két díjazott, Kaid Aisha 12.c és Kiss Dániel 12.b osztályos tanulók az elmúlt tanévben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményük elismeréseként vehették át a díjat.

Az ünnepélyes megnyitót Csizmadia Martin (10.d) szavalata, valamint Szakács Gréta szaxofonjátéka zárta. Az ünnepélyes megnyitót jelenlétével megtisztelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke, Balogh László is.

A torna végeredménye:

A tornán a Verseghy Ferenc Gimnázium leány és fiú csapata első helyezést ért el.

A második helyen a Varga Katalin Gimnázium leány csapata, ill. a SZOLGSZI Gépipari Tagintézmény fiú csapata végzett, míg a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium leány, ill. a SZOLGSZI Pálfy-Vízügyi tagintézmény fiú csapata egyaránt a 3. helyet szerezte meg.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük a résztvevő csapatok tagjainak és edzőinek, testnevelő tanárainak, hogy elfogadták meghívásunkat, és együtt emlékezhettünk a „szolnoki kosárlabdázás atyjára”, Tiboldi Tiborra és követőire.

 

Köszönjük a megyei kosárlabda szövetség és a Tiboldi család segítő közreműködését.

 

A tornát a következő tanév elején is megrendezzük, minden érdeklődő csapatot szeretettel várunk.

#sport #kosárlabda #testnevelés