"Aludj máskor..."

2015-10-22

A 24 órás vetélkedőt idén XV. alkalommal rendezték meg, október 17-én és 18-án. Ezen a versenyen a szolnoki középiskolák közül nyolc csapat mérte össze tudását, rátermettségét, kreativitását, humorérzékét és kitartását.

A versenyt megelőző két hétben az órák utáni szabadidőnket arra áldoztuk, hogy minél jobban felkészüljünk a megmérettetésre. A csapatban az iskola egész diáksága képviselve volt, a 9.-től a 12. évfolyamig, összesen ötvenen vettünk részt a versenyen. Külön köszönet a 12. évfolyamnak, hogy a szalagavatóra és az érettségire való felkészülés mellett szép számmal képviselték ezen a versenyen iskolánkat.

Minden évben más-más témakör kerül terítékre, idén a televíziózás volt a vetélkedő fő témája. Minden csapatnak egy-egy új kereskedelmi tv-csatornát kellett létrehoznia, logó, zászló és saját név megalkotásával.  Iskolánk a Discofery Channel névvel versenyzett.

A vetélkedőt a Széchenyi István Gimnázium tornacsarnokában rendezték. A részt vevő iskolákat képviselő diákok a témakörnek megfelelő jelmezben, hangos kántálással, énekléssel szoktak vonulni a verseny színterére. Sajnos idén az eső miatt ezt zárt térben kellett kiviteleznünk, bár így is látványosra sikerült a jelenet… A verseny kezdő száma az iskolák bemutatkozása volt. Mindenki előre készült erre a fontos feladatra, két percben kellett bemutatnunk tv-csatornánkat. A 24 órás verseny során különböző produkciókat kellett létrehoznunk; filmet forgattunk külső helyszíneken, tv-jós és tele-shop „adást sugároztunk”, valamint riportot készítettünk a „Szomszédok” című teleregény újraforgatásáról.

Rengeteget rajzoltunk, ragasztottunk, vágtunk. A különböző feladatokhoz jelmezeket készítettünk, valamint számtalan vicces frizura és smink került ki kezeink alól. Teszteket töltöttünk ki, tréfás párbeszédeket írtunk, sőt (feladatunk szerint) ismert személyeket is bevontunk a játékba. Legnagyobb győzelmünket az éjféli táncversennyel arattuk, amelyet csapatvezetőnk, Lala és csapattársunk, Ivonn kimagasló előadói készséggel nyert meg.

Utolsó :"( Köszönjük ezt a 4 évet!! Életre szóló emlékekkel gazdagodtunk! #24h #aludjmáskor

Szerző: Ivonn Kun, 2015. október 20.


Meg kell említeni a vicces feladatok legaktívabb résztvevőjét, Rajmundot, aki felejthetetlen élményt nyújtott a tele-shop adásban, vagy Eriket, aki tökéleteset alakított a Szulejmán-hasonmásversenyen – a zsűri tagjai könnyezve nevették produkcióját. De minden egyes csapattag fontos és nélkülözhetetlen szereplője lett a 24 órás versenynek. Kitartottunk a végsőkig. Az eredményhirdetés után verseghysekhez méltóan gratuláltunk a minket megelőző vargás csapatnak, és öleléssel vigasztaltuk a mögöttünk végző széchenyiseket. Nagyon köszönjük a tanároknak és a szülőknek a megértésüket, segítségüket, valamint diáktársainknak a hangos biztatást!

Idén második alkalommal vettem részt a vetélkedőn mint játékos, és nagyon jól éreztem magam. Ezúton is ajánlom a kihívásokat szerető verseghys diákoknak, hogy jövőre bátran jelentkezzenek, hátha velük együtt sikerül végre megtörnünk a több éve tartó ezüstérmes-szériát.  Kívánom, hogy 2016-ban a dobogó tetejéről integethessünk a többi csapatnak!

Kovács Boglárka, 10.d


„Elégedett vagyok; mindenki lelkesen és kötelességtudóan teljesítette a feladatokat. Ugyanakkor nem felejtettük el azt sem, hogy ez nem csak egy kollektív verseny, hanem egyúttal egy hatalmas buli is. Ennek megfelelően aztán, akinek nem volt éppen feladata, az kitáncolhatta a maradék energiáját, ahogyan tettük azt mi is Ivonnal…J.Nagyon jó volt az is, hogy a Varga volt a szomszédunk így folyamatosan ”húzta” egymást a két csapat. Végül megérdemelten győzött a konkurens gimi, de remélem, jövőre a Verseghy elnyeri végre a hőn áhított vándor kupát.”

Driesz Lajos, 12.d


#24 órás #rendezvények