5. Tiboldi kosárlabda emléktorna

2016-09-16

2016 szeptember 12-én és 13-án rendeztük meg az 5. Tiboldi kosárlabda kupát, melyre hat szolnoki középiskolai kosárlabdacsapat fogadta el meghívásunkat.
Az emléktorna megnyitóján Csizmadia Martin (11.d) méltatta Tiboldi Tibort, a kosárlabda sport szolnoki megalapítóját.

Az emléktornát jelenlétével Tiboldi Mária is megtisztelte, aki édesapjáról, a példaképek és a hagyományok ápolásának fontosságáról beszélt, majd köszöntötte az iskola legjobb leány és fiú kosárlabdázóit, akiknek jutalmat adott át. A díjazottak - Kányási Veronika 12.b és Klement Martin 12.b osztályos tanulók - kiemelkedő sportteljesítményük elismeréseként vehették át a díjat. Tiboldi Mária külön tisztelettel köszöntötte Szolnoki Zoltán tanár urat, a torna szervezőjét, a verseghys csapatok edzőjét.

Az ünnepélyes megnyitót Nagy Bendegúz (10.a) gitárjátéka, Mucsi Noémi (11.d) szavalata, valamint Szakács Gréta(12.b) szaxofonjátéka színesítette.

A megnyitót jelenlétével megtisztelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség tagja, Tasnádi Zoltán is.

A torna végeredménye:

  • A Verseghy Ferenc Gimnázium leány csapata második, a fiú csapata első helyezést ért el.
  • A Varga Katalin Gimnázium leány csapata a tornán első helyezést ért el.
  • A SZOLMŰSZ Gépipari Tagintézmény fiú csapata a második helyen végzett.
  • A kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium leány, ill. a SZOLMŰSZ Pálfy-Vízügyi tagintézmény fiú csapata egyaránt a harmadik helyet szerezte meg.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük a résztvevő csapatok tagjainak és edzőinek, testnevelő tanárainak, hogy elfogadták meghívásunkat, és együtt emlékezhettünk a „szolnoki kosárlabdázás atyjára”, Tiboldi Tiborra.

Köszönjük a megyei kosárlabda szövetség és a Tiboldi család segítő közreműködését.


#Tiboldi-kupa #kosárlabda #testnevelés