Új Nemzeti Kiválóság Program idei, volt verseghys nyertesei

2016-10-11

A napokban hirdették ki az Új Nemzeti Kiválóság Program idei ösztöndíjpályázata nyerteseinek névsorát.

Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjpályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlásra és a pályán tartás támogatására. Az ÚNKP ösztöndíjpályázatai olyan, a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgatóit, valamint doktorjelöltjeit és 40 év alatti oktatóit, kutatóit támogatják, akik kimagasló kutatási és alkotói tevékenységet végeznek, abban kiváló teljesítményt nyújtanak. A program célja, hogy minden tudomány és művészeti területen támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán történő elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló, fiatal kutatók és alkotók munkáját.

Biztosak vagyunk benne, hogy közöttetek is van néhány egyetemista, aki elnyerte az ösztöndíjat. Szeretnénk büszkék lenni rátok, szeretnénk, ha példaként állíthatnánk benneteket a mostani verseghys diákok elé.

Sajnos hivatalos úton nem értesülünk arról, hogy kik azok, akik ebben a nagyszerű díjban részesültek. Kérünk benneteket, ha tudtok ilyen verseghys diákról, vagy ha személyesen is a nyertesek között vagytok, akkor jelezzétek ezt az iskolánknak!

Jelenleg 3 ösztöndíjasról van tudomásunk:

Kenéz Ágnes, érettségizett 2011-ben, osztályfőnöke Pécsi István, jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának (MSc) II. éves hallgatója. Kutatási területe: Acél rácsszerkezetű torony körüli széláramlás vizsgálata.

Szabó Krisztina, érettségizett 2009-ben, osztályfőnöke Káliné dr. Kovács Ilona, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Multidiszciplináris Doktori Iskolájának doktorandusza. Kutatási területe: A fejlesztési segélyek allokációjának és hatékonyságának összefüggése

Száz Dénes, érettségizett 2006-ban, osztályfőnöke Nagyné Matolcsi Éva, jelenleg az ELTE TTK Biológiai Fizika Tanszékének doktorjelöltje. Kutatási területe: A kivilágított hidak dunavirágokra gyakorolt hatásának csökkentése fénysorompóval és a viking hajósok Haidinger-pamaccsal történő navigálásának vizsgálata.

#eredmények