30. a középiskolák rangsorában a Verseghy

2016-10-10

A Heti Világgazdaság megjelentette a 2015. év eredményei alapján készített, középiskolai rangsorokat is tartalmazó különszámát.

A lapszám több szempontból vizsgálja a közel ezer középfokú intézményt. Külön-külön is értékeli a gimnáziumokat, szakgimnáziumokat, illetve összehasonlítja az egy intézménytípuson belüli speciális képzési formákat.

Természetesen a mindenki által leginkább figyelemmel kísért rangsor az első száz magyar középiskola rangsora. Az értékelési rendszer objektív mérőszámokon nyugszik, hiszen az összesítéshez a magyar, a matematika, a történelem és az idegen nyelvi érettségi vizsgák százalékos eredményét, valamint a szövegértési és matematikai kompetenciák mérését, továbbá a felsőoktatási felvételik eredményeit vették alapul.

Ebben a rangsorban a Verseghy Ferenc Gimnázium az országos 30. helyet szerezte meg. A 30. hely értékét mutatja, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében az első helyen áll, a vidéki középiskolák rangsorában pedig országos 13. Összehasonlítva az elmúlt négy év eredményeit, a Verseghyé összesítésben a 22. helyezés.

A HVG különszámából néhány, számunkra fontosabb oldal:

#eredmények #HVG rangsor