Rügyavató

2016-10-04

Szeptember 29-én rendezte meg iskolánk a Rügyavatót, iskolánk legifjabb diákjai ezen a délutánon bizonyíthatták ügyességüket, tudásukat és rátermettségüket.

A kilencedik osztályosok először – a hagyományoknak megfelelően - ünnepélyesen megfogadták, hogy gimnáziumunk példás tanulói lesznek, s mindent megtesznek azért, hogy öregbítsék a Verseghy hírnevét. Ezután következhetett a verseny. A diákok osztályzászlót készítettek és különböző bemutatkozó produkciókat adtak elő: az ”A”-soknak és a ”B”-seknek az énekhangjukat csodálhattuk meg, a ”C”-sek szerteágazó a tehetségükről tettek tanúbizonyságot, a ”D”-sek pedig történelemszeretetük révén a tánc fejlődését szemléltették.

Ezt követte a hagyományos beavató vetélkedő, melynek során a tanulóknak összesen 11 feladatot kellett teljesíteniük, volt többek között tojásdobálás, zsákban futás és hátrakötött kézzel ”történő” mogyorókrémes kenyérevés.

Az idei Rügyavató első helyét a 9. c osztály vitte el 72 ponttal, a dobogó második fokára a 9. b osztály állhatott fel 62 ponttal, a harmadikok a 9.a-sok lettek egy ponttal lemaradva a b-sektől, negyedik helyen pedig 53 ponttal a 9.d-sek végeztek.

Ez a nap nem jöhetett volna létre azon 20 szervező segítsége nélkül, akik összeállították és lebonyolították a délután feladatait. Munkájukat ezúton is köszönjük!

Gratulálunk a győztes osztálynak, és valamennyi kilencedikesnek sikerekben és örömökben gazdag négy évet kívánunk!

 

#Rügyavató