Kedves Verseghys Egyetemisták!

2016-12-15

A napokban hirdették ki a tanév köztársasági ösztöndíjasainak névsorát.

A díjat az oktatásért felelős miniszter adományozza, és az államilag támogatott, teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben valamint osztatlan képzésben részt vevő hallgatók számának 0,8%-a, de intézményenként legalább egy fő kaphatja meg. Az ösztöndíjasok listája megtekinthető itt is:

Biztosak vagyunk benne, hogy közöttetek is van néhány egyetemista, aki köztársasági ösztöndíjat kapott. Szeretnénk büszkék lenni rátok, szeretnénk, ha példaként állíthatnánk benneteket a mostani verseghys diákok elé.

Sajnos hivatalos úton nem értesülünk arról, hogy kik azok, akik ebben a nagyszerű díjban részesültek. A listán szereplő nevek alapján pedig nem mindig egyértelmű, hogy verseghys diák volt-e egy ismerős nevű díjazott. Kérünk benneteket, ha tudtok ilyen ösztöndíjasról, vagy ha személyesen is az ösztöndíjasak között vagytok, akkor jelezzétek ezt az iskolánknak!

Jelenleg három ösztöndíjasról van tudomásunk:

Kenéz Ágnes, érettségizett 2011-ben, osztályfőnöke Pécsi István, jelenleg a BME Építőmérnöki Karának MSc 2. éves hallgatója.

Balla Zsófia, érettségizett 2012-ben, osztályfőnöke Lapu Béla, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának élelmiszermérnök szakos MSc hallgatója.

Cser Nóra, érettségizett 2014-ben, osztályfőnöke László Edit, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karának magyar - szerkesztői ismeretek szakos BA hallgatója.

#köztásasági ösztöndíj