Sítábor 2017

2017-04-01

Mint minden évben, az idén is sítábort szervezett diákjainak a Verseghy Ferenc Gimnázium.

2017. január 29-én indultunk el Ausztriába. Már a buszon nagyon jó volt a hangulat. Gyorsan meg lehetett találni a közös hangot, mind diákokkal, mind a minket kísérő felnőttekkel, tanárokkal.

Az első pár napot Grebenzenben töltöttük, itt szálltunk meg, és itt bérelhettünk sí-, és snowboard felszerelést. Éppen csak megreggeliztünk, és 9 órára már mindenki készen állt arra, hogy gyakorolja vagy elsajátítsa a síelés, snowboardozás alapjait.

Délelőtt csoportokra osztva kezdtük meg a napot. Mindenki a képességének megfelelő csoportba került, ahol nem csak sízni, snowboardozni tanulhatott meg, hanem még szorosabb barátságokra is szert tehetett. A csoportbontás miatt sokkal gyorsabban összekovácsolódott a társaság. Délután pedig hármas, szabadon választott csapatokba szerveződtünk.

Az utolsó két napot a szállásunktól kb. félórára található Murauban töltöttük. Ezen a helyen rengeteg új pályát ismerhettünk meg, és még gyönyörűbb fotókat készíthettünk.

Február 3-án indultunk haza, bár mindenki szívesen maradt volna még. A hazaút hasonlóképpen telt, mint az odavezető. Leszámítva, hogy most már nem az egymásnak mesélt viccektől volt hangos a busz, hanem az egymásnak tartott élménybeszámolóktól.

#Sítábor