6. Tiboldi kosárlabda emléktorna

2017-09-27

2017-ben szeptember 13-án és 14-én rendeztük meg a 6. Tiboldi kosárlabda kupát, melyre hat szolnoki középiskolai kosárlabdacsapat fogadta el meghívásunkat.

Az emléktorna megnyitóján méltatás hangzott el Tiboldi Tiborról, a kosárlabda sportág szolnoki megalapítójáról Szöllősi Antónia (11.b) tolmácsolásában.

Az emléktornát megtisztelte jelenlétével Tiboldi Mária, aki hamarosan megjelenő életrajzi regényéből olvasott fel rövid részletet édesapjáról, majd köszöntötte az iskola legjobb leány és fiú kosárlabdázóját, akiknek jutalmat adott át. A díjazottak – Munkácsi Enikő 11.b és Molnár Milán 12.b osztályos tanulók – egész éves kiemelkedő sportteljesítményük elismeréseként vehették át a díjat.

Az idei torna új elemmel bővült. A „Tiboldi-kupa legértékesebb kosarasa” felirattal ellátott kupát vehette át a torna legjobb leány és fiú kosárlabdázója. Idén Imre Noémi 11.c, ill. Hercegh Imre 12. b osztályos tanulók érdemelték ki ezt az elismerést. Nóri Tiboldi Máriától vehette át a kupát.

Tiboldi Mária külön tisztelettel köszöntötte Szolnoki Zoltán tanár urat, a torna szervezőjét, a verseghys csapatok edzőjét.

Az ünnepélyes megnyitót Száz Máté (10.b) gitárjátéka, valamint Bevíz Zoltán (11.b) szavalata zárta.

A torna végeredménye:
A tornán a Verseghy Ferenc Gimnázium leány csapata második, a fiú csapata első helyezést ért el.
A Varga Katalin Gimnázium leány csapata a tornán első helyezést ért el.
A SZOLMŰSZ Gépipari Tagintézmény fiú csapata a második helyen végzett.
A kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium leány, ill. a SZOLMŰSZ Pálfy-Vízügyi tagintézmény fiú csapata megosztott harmadik helyet szerzett.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük a résztvevő csapatok tagjainak és edzőinek, testnevelő tanárainak, hogy elfogadták meghívásunkat, és együtt emlékezhettünk „a szolnoki kosárlabdázás atyjára”, Tiboldi Tiborra.

Köszönjük a megyei kosárlabda szövetség és a Tiboldi család segítő közreműködését.

  

#Rendezvények #Tiboldi