Iskolánk együttműködik a Segura cégcsoporttal

2017-10-25

2017. október 13-án délelőtt iskolánk spanyol nyelvet tanuló diákjai egy kis ünnepségre gyűltek össze a könyvtárban. Nemcsak a spanyol kultúra napjáról, Amerika felfedezéséről emlékeztek meg, hanem részt vehettek egy sajtótájékoztatón, amelyen Pogány Gyula igazgató úr és Lipták-Fegó László úr, a spanyol Segura cégcsoport magyarországi igazgatója tartottak. Az a 25 tanuló, aki a spanyol nyelvet választotta, nem mindennapi lehetőséghez jutott a Segura cégcsoport jóvoltából.

A valenciai központú, Szolnokon 2008 óta tevékenykedő Segura cégcsoport fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezen belül is a közösségek támogatását. A Verseghy Ferenc Gimnáziumban – a megyében elsőként – 2017. szeptember 1-jén megkezdődött a spanyol nyelv oktatása első idegen nyelvként. A Segura cégcsoport jelentős erkölcsi és anyagi segítséget nyújtott a képzés bevezetéséhez: több százezer forint értékben könyveket, szótárakat ajándékoztak iskolánknak. Az október 13-i sajtótájékoztatón pedig újabb meglepetések érték a verseghys diákokat: Lipták-Fegó úr hivatalosan is bejelentette, hogy a Segura cégcsoport 50 000 forint értékű ösztöndíjban kívánja részesíteni azt a két, 9. évfolyamos tanulót, aki kimagasló teljesítményt nyújt spanyol nyelvből, és tanulmányi átlaga is eléri az iskola tanulmányi átlagát. Az ösztöndíj mellett a vállalat támogatja az iskola spanyol nyelvi versenyét, amelynek első helyezettje egy spanyolországi utazáson vehet részt a Segura jóvoltából.

Mivel a Segura cégcsoport autóalkatrészek gyártásával foglalkozik, fontosnak tartja a jövő mérnökeinek támogatását, ezért a Verseghy Ferenc Gimnázium nagy múltú versenyét, a Tarján Imre Emlékverseny lebonyolítását, díjazását is komoly adományokkal segítik. Azoknak a diákoknak pedig, akik a nyári szünetben szívesen vállalnak munkát, a Segura számos feladatot kínál.

A bejelentést nagy örömmel fogadták a jelenlévő diákok, akik rendkívül hálásak az iskola történetében eddig páratlan lehetőségekért.

 

#Segura #spanyol nyelv #Együttműködés