Ballagás

2017-06-01

Május első péntekén a tizenkettedikesek tiszteletére újra virágdíszbe borult iskolánk.  A végzősök utoljára vonultak végig a termeken, és énekkel búcsúztak el az itt töltött négy évtől. Az utolsó évesek útravalóul bölcs gondolatokkal látták el az alattuk járó évfolyam diákjait. A tizenegyedikesek viszonzásul sok sikert kívántak az érettségizőknek. A búcsúzó diákok megkoszorúzták az iskola falán lévő Verseghy Ferenc-emléktáblát, majd a Rózsakertben található szobrát.

A szombati ballagással az iskolánk végzősei számára lezárult a tanév. Ünnepélyesen búcsúztak egymástól a végzősök és az alsóbb évfolyamok. A diákok a négy év alatt végzett tanulmányi, kulturális, sport- és közösségi munkájuk elismeréseként jutalmakat kaptak. Szép számban részesültek emlékplakettben, amelyet csak a négy éven át kitűnő tanulmányi eredményt produkáló verseghys tanulók kaphatnak meg.

A városi ballagáson a város iskolái egymást követve vonultak fel Szolnok utcáin. Ezután a Verseghy végzőseinek menete még utoljára visszatért az iskolába, ahol közös énekléssel búcsúztatták a gimnazista éveket.

Kovács Boglárka, 11.d

#ballagás