Verseghy Ferenc Gimnázium - 5000 Szolnok, Tisza park 1.

VERSEGHY 187
MATEMATIKA VERSENYKIÍRÁS

2017-12-06

A Verseghy Ferenc Gimnázium matematika munkaközössége a 12. b osztály tanulóival közösen matematika versenyt rendez a gimnázium tanulóinak a gimnázium alapításának 187. évfordulója alkalmából.
A verseny célja:

  • a matematika megszerettetése,
  • az iskolatársak jobb megismerése,
  • az együttes, csapatban gondolkodás megismertetése, kipróbálása,
  • közben egy kellemes délután eltöltése jó barátokkal,
  • az évforduló matematikához illő megünneplése.

A verseny leírása: internetes csapatverseny. A csapatok tagjai 2017. december 15-én 13 órától 17 óráig (pénteken) délután négy órányi időt kapnak arra, hogy egy általuk megválasztott kényelmes helyen (internet közelben) megoldhassanak 187 egyszerűnek, rövidnek tűnő gondolkodtató feladatot, élvezvén közben a gondolkodás örömét.

Feltételek: Minden csapatban lennie kell a gimnázium minden évfolyamából legalább egy diáknak. Ajánlott létszám: 4-8 tanuló, de akár több is lehet. Minél többen vannak egy csapatban, a győztes csapatnak felajánlott tortából annál kevesebb jut egy csapattagnak. A verseny előtt a csapatnak az iskola honlapján regisztrálnia kell magát (a csapattagok neve és osztálya szükséges, tovább egy csapatkapitány email-címmel, valamint nyilatkozni kell a kapitánynak arról, hogy az iskolában akarnak-e versenyezni?).

A verseny menete: A verseny napján, 2017. december 15-én délután 13 órakor a kapott jelszó segítségével egyetlen számítógépen lesz megnyitható az az internetes felület, amelyről egyrészt olvasható a feladatok szövege, másrészt beírható a megoldás. Minden feladatnak csak a végeredményét (egy pozitív egész számot) kell beírni.

A verseny díjazása: az első három helyezett csapatnak egy-egy torta, melynek mérete és a helyezés sorszáma között szigorúan monoton csökkenő kapcsolat áll fenn.

A versenyhez jó szórakozást, az esetleges tortához jó étvágyat kívánunk!

Pogány Gyula igazgató
Kavas Katalin 12.b (feladatok, lektorálás)
Kovács Marcell 12.b (feladatok, lektorálás)
Paulovics Péter 12.b (feladatok, lektorálás)
Szabó Zsombor 12.b (feladatok, lektorálás)
Tóth Máté 12.b (feladatok, lektorálás)
Pécsi István (45.b; feladatok, szerkesztés, lektorálás)

#matematika #verseny