Mikulás

2017-12-06

December 5-én iskolánkba látogatott a Télapó, s három krampuszával együtt végigjárta az osztályokat. A Mikulás szerepébe idén Murvai Márton, 12.a-s tanuló bújt, akitől sikerült egy rövid élménybeszámolót kérnünk:

- Milyen érzés volt, hogy Téged választottak a Mikulás szerepére?
- Nyilvánvalóan meglepődtem, mert nem sűrűn kérnek fel Mikulásnak. Megtisztelve éreztem magam, hogy az évfolyam tanulói közül pont rám esett a választás, jól esett, hogy engem gondolnak olyan személyiségnek, aki megfelelő erre a feladatra.
- Milyen benyomásaid voltak, mikor besétáltatok a három krampusszal az osztályokba?
- Először csak a krampuszkák mentek be, én pedig csak akkor voltam hajlandó belépni, ha olyan dalt hallottam a bent lévőktől, ami a Mikuláshoz és az ünnephez kapcsolódik. Mikor beléptem, örömmel fogadtam a segítséget és a biztatást mind a diákoktól mind a kis segítőimtől és a tanároktól is.
- Hogyan fogadták a diákok a megjelenéseteket?
- Évfolyamtól eltérően máshogy. A felsősök már tudják, hogy mi a forgatókönyv, ettől függetlenül mégis örömöt okozott nekik ez a kis ”Mikulásosdi”. Alsóbb évfolyamokban -különösen kilencedikben- öröm volt látni a sok boldog, meglepett arcot. Nagyszerű volt átélni, ahogyan hatalmas mosollyal az arcukon a verseghys lét egyik hagyományát idén most először tapasztalják meg immár ők is.
- Mit tanácsolnál annak a következő diáknak, aki a jövő esztendőben bújik a Mikulás ruhájába és egyúttal a szerepébe?
- Hát … nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik, akkor is ügyesnek kell lenni, ha a diákok nem igazán partnerek a dologban. Ja, és semmiképpen ne öltözzön melegen aznap a jelmez alá, ugyanis nagyon meleg a Mikulás ruhája ...