Iskolánkban köszönthettük Alicia Corradera Morales asszonyt, Kuba rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét

2018-02-14

Iskolánk spanyol nyelvet tanuló diákjainak a 2017. decemberében megrendezett „Magyar kéznyomok Ibér-Amerikában” konferencia többet jelentett egyszeri szereplésnél.

A verseghys diákok Peru mellett Kuba történelmének magyar vonatkozásait mutathatták be az Országházban. A felkészülés során a csapat tagjai felvették a kapcsolatot a Magyarországra delegált kubai diplomatákkal. Ez a kapcsolat nem csak a konferenciáig tartott: nagy örömünkre 2018. január 31-én iskolánkban köszönthettük Alicia Corradera Morales asszonyt, Kuba rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét.

A Nagykövet asszony megtekintette az iskola épületét, találkozott az iskola vezetőségével, majd a könyvtárban érdekfeszítő előadást tartott hazája történelméről és nevezetességeiről spanyol nyelven. Beszélt a kubai oktatási rendszerről, a szigorú érettségi követelményekről, a kubai diákéletről. A spanyolul tanuló diákoknak kiváló alkalom volt ez arra, hogy megismerhessék a karibi dialektust, és összehasonlíthassák azt az órán tanult európai spanyollal.

A Nagykövet asszonynak iskolánk diákjai és kamarakórusa egy kis műsorral kedveskedett, Horváth Kornél latin dallamokat adott elő gitáron, elhangzottak Kuba két legnagyobb költője, Nicolás Guillén és José Martí versei, a kamarakórus pedig a XX. század nagy magyar zeneszerzői, Bartók Béla és Farkas Ferenc műveit énekelte.

A Nagykövet asszony úgy véli, hogy mostani látogatásának még lesz folytatása. Első lépésként tavasszal nagy szeretettel várja iskolánk küldöttségét budai rezidenciájára.

http://www.embacuba.hu/fooldal

 

#Rendezvények