Az első Segura-ösztöndíjasok

2018-03-04

A valenciai központú, Szolnokon 2008 óta tevékenykedő Segura cégcsoport fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezen belül is a közösségek támogatását. A Verseghy Ferenc Gimnáziumban – a megyében elsőként – 2017. szeptember 1-jén megkezdődött a spanyol nyelv oktatása. A jelentkezők nagy számára való tekintettel két csoport is elindulhatott.

2017. október 13-án a Segura magyarországi igazgatója, Lipták-Fegó László az iskolánkban tartott sajtótájékoztatón jelentette be szándékát, miszerint vállalatuk ösztöndíjban kívánja részesíteni azt a két tanulót, akik spanyol nyelvből a legeredményesebbek, és emellett a többi tantárgyból is kiemelkedő a teljesítményük. Ennek keretében oklevelet és két részletben 50.000,- forintot kapnak a jutalmazottak.

Nagy várakozás előzte meg a díjátadót, végül 2018. február 9-én kiderült, kik a szerencsés kiválasztottak. A spanyol szakos tanárok ajánlására és a nevelőtestület döntése értelmében az iskola első Segura-ösztöndíjasai Báti Evelin 9.d és Berényi Fanni 9.a osztályos tanulók. Az ösztöndíj első részletét a Segura képviseletében személyesen Lipták-Fegó László úr, az oklevelet iskolánk igazgatója, Pogány Gyula adta át. Lipták-Fegó úr rövid beszédében kitartást és további sikereket kívánt a díjazottaknak, és hangsúlyozta, hogy a spanyol nyelv ismerete későbbi tanulmányaik, jövendő munkájuk során milyen óriási előnyt jelenthet. Evelin és Fanni pedig beszámoltak előrehaladásukról, elmesélték, mi motiválta őket abban, hogy a spanyol nyelvet válasszák. A lányok úgy vélik, hogy a spanyol nyelv az angolhoz képest – legalábbis az elején- bonyolultabb, de a nyelv szépsége minden kezdeti nehézségért kárpótol. Bár Jász-Nagykun-Szolnok megyében csak a Verseghy Ferenc Gimnáziumban tanítják, a világ második legnagyobb nyelve, a világ szinte minden pontján beszélik.

Gratulálunk Evelin és Fanni szép eredményéhez és további sok sikert kívánunk nekik!

#spanyol nyelv #díjak #kitüntetések