Tekse Marianna tanárnő Bonis Bona kitüntetésben részesült

2018-09-05

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kimagasló munkát végző pedagógusok elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis a Jótól jót tanulni latin mondásból származik.

Ebben a tanévben a Verseghy Ferenc Gimnáziumból Tekse Marianna matematika-fizika-informatika szakos tanárnő részesült a rangos elismerésben. Munkáját magas színvonalon végzi, igazi szakterülete az informatika. Sokan választják az informatikát közép és emelt szintű érettségi tárgyként, és szép számmal tanulnak tovább diákjai informatikusként a felsőoktatásban. Tanítványaira rendkívül büszke, munkája bennük testesül meg.
Az elmúlt öt évben 42 nemzetközi, országos, regionális eredmény kötődik a nevéhez. Két diákja elnyerte tantárgyából a Nemzet Fiatal Tehetsége minisztériumi ösztöndíjat.

Tanárnő a kitüntetést 2018. június 8-án vette át a Vigadóban Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától és Illés Boglárka helyettes államtitkártól.

(A képeken tanárnő Rétvári Bencével és Illés Boglárkával látható.)

Tanárnőnek szeretettel gratulálunk!

#bonisbona