Hetedik Tiboldi kosárlabda emléktorna

2018-10-01

2018-ban szeptember 17-én és 18-án rendeztük meg a 7. Tiboldi kosárlabda kupát, melyre hat szolnoki középiskolai kosárlabda csapat fogadta el meghívásunkat. Az emléktorna megnyitóján méltatás hangzott el Tiboldi Tiborról, a kosárlabda sport szolnoki megalapítójáról Jászai-Deák Lili 9.c osztályos tanuló tolmácsolásában.

Az emléktornát megtisztelte jelenlétével Bernáth Andrása, a Jász- Nagykun-Szolnok megyei kosárlabda szövetség ügyvezetője és Tiboldi Mária, aki életrajzi regényéből olvasott fel rövid részletet édesapjáról, majd köszöntötte az iskola legjobb leány és fiú kosárlabdázóját, akiknek jutalmat adott át. A díjazottak – Imre Noémi (12.a) és Horváth Csaba (11.a) osztályos tanulók – egész éves kiemelkedő sportteljesítményük elismeréseként vehették át a díjat. Tiboldi Mária külön tisztelettel köszöntötte Szolnoki Zoltán tanár urat, a torna szervezőjét, a verseghys csapatok edzőjét.

Az ünnepélyes megnyitót Száz Máté (11.b) gitárjátéka, valamint Magyar Anna Viktória (9.c) szavalata zárta.

A torna végeredménye:

A tornán a Verseghy Ferenc Gimnázium leány és fiú csapata második helyezést ért el.

A Varga Katalin Gimnázium leány és fiú csapata a tornán első helyen végzett. A SZOLMŰSZ Gépipari Tagintézmény fiú csapata és a Sportiskola U16-os leány csapata egyaránt harmadik helyezést ért el.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük a résztvevő csapatok tagjainak és edzőinek, testnevelő tanárainak, hogy elfogadták meghívásunkat, és együtt emlékezhettünk a „szolnoki kosárlabdázás atyjára”, Tiboldi Tiborra.

Köszönjük a megyei kosárlabda szövetség és a Tiboldi család segítő közreműködését.

#tiboldi #kosárlabda