Arany János Irodalmi Verseny

2019-05-19

Idén 26. alkalommal került megrendezésre Tatán az Arany János Irodalmi Verseny, ezzel ismét lehetőséget adva az irdalom és az olvasás iránt érdeklődő tanulóknak, hogy próbára tegyék tudásukat. A beiratkozás során megkaptuk a versenyről szóló tájékozatót, így a nyár folyamán elkezdhettük olvasni az alábbi hét művet:

Déry Tibor: G. A. úr X-ben
Ray Bradbury: Farenheit 451
Jókai Mór: A kétszarvú ember
Tamási Áron: Énekes madár
Závada Péter: Roncs szélárnyékban
Jelen! (Kortárs ifjúsági novellák)

Szeptemberben lendületesen vetettük bele magunkat a felkészülésbe, és ahogy jött a tél, mi egyre izgatottabbak lettünk, hiszen egy négyórás írásbeli fordulón kellett túljutnunk. Sikeresen vettük az első akadályt, így egy kis szünet után folytattuk a felkészülést. Az országos döntőben az írásbeli feladat mellett három szóbeli várt ránk. A szóbeli egyik fordulójában Závada Péter kortárs költő volt a zsűri elnöke. A háromnapos megméretés rengeteg izgalommal járt, de emellett időt szakítottunk kirándulásra, városnézésre és egy-egy szóbeli forduló között a versenytársak megismerésére is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Baráth Márta tanárnőnek, hogy felkészített, bátorított minket (olykor kritizált, de csak azért, hogy még jobbak lehessünk) és mind a nehéz, fárasztó, mind az örömteli pillanatokban mellettünk állt, és segített minket.

Kozma Klaudia bronzdiplomát, Bendó Dorina ezüstdiplomát szerzett. Iványi Evelin és V. Szabó Mátyás is nagyon szép eredményt ért el. Mindannyian a 9. d osztály tanulói.

Bendó Dorina - 9.d

 

 

#verseny #Arany János #irodalom