VERSEGHY 189
MATEMATIKA VERSENYKIÍRÁS

2019-12-02

MATEMATIKA VERSENYKIÍRÁS

a

VERSEGHY FERENC GIMNÁZIUM

alapításának 189. évfordulója tiszteletére

A Verseghy Ferenc Gimnázium matematika munkaközössége néhány végzős diákkal együtt matematika versenyt hirdet a gimnázium alapításának 189. évfordulója alkalmából.

A verseny célja:

  • a matematika megszerettetése,
  • az iskolatársak jobb megismerése,
  • az együttes, csapatban gondolkodás megismertetése, kipróbálása,
  • közben egy kellemes délután eltöltése jó barátokkal.

A verseny leírása: internetes csapatverseny. A csapatok tagjai december 13-án pénteken délután 13 órától 17 óráig négy órányi időt kapnak arra, hogy egy általuk megválasztott kényelmes helyen (internet közelben) megoldhassanak 189 egyszerűnek, rövidnek tűnő gondolkodtató feladatot, élvezvén közben a gondolkodás örömét.

Feltételek: Minden csapatban lennie kell minden (9-12.) évfolyamból legalább egy diáknak. Ajánlott létszám: 4-8 tanuló. A részvétel előtt a csapatnak az iskolánk honlapján az alábbi helyen regisztrálnia kell magát (a csapattagok neve és osztálya szükséges, továbbá az, hogy hol kíván versenyezni: az iskolában valamelyik osztályteremben, vagy otthon, bárhol másutt)

A verseny menete: A verseny napján, 2019. december 13-án 13 órakor a kapott jelszó segítségével lesz megnyitható az az internetes felület, amelyről egyrészt olvasható a feladatok szövege, másrészt beírható a megoldás. Minden feladatnak csak a végeredményét kell beírni, ez minden esetben egy pozitív egész szám.

A verseny díjazása: az első három helyezett csapatnak egy-egy torta, melynek mérete és a helyezés sorszáma között szigorúan monoton csökkenő kapcsolat áll fenn.

A versenyhez jó szórakozást, az esetleges tortához jó étvágyat kíván gimnáziumunk matematika munkaközössége!

#matematika #verseny