Középiskolai beiratkozási tájékoztató

2020-06-05

Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Tanítványunk!

Közeledik a gimnazistává válás egyik fontos lépése a beiratkozás, ennek folyamatáról szeretném most tájékoztatni Önöket.
A beiratkozás két ütemben történik.

1. Elektronikus beiratkozás

A KRÉTA webes felületén az e-Ügyintézés menüpont alatt a „Beiratkozás középfokú intézménybe” folyamat segítségével 2020. június 15-től 2020. június 22-én 08:00-ig töltsék fel a felvételt nyert tanuló adatait.

Ennek módjáról a KRÉTA-ban is megtalálható, részletes tájékoztatóban olvashat (BKI_Szülői_tájékoztató.pdf). Javaslom, hogy az ügyintézés megkezdése előtt alaposan tanulmányozzák ezt.

2. Személyes beiratkozás, ami 2020. június 23-án (kedden) lesz.

Továbbra is törekszünk egészségünk védelmére és az adatbiztonságra. Kérjük, hogy legfeljebb ketten jöjjenek beiratkozni, de Ön vagy gyermeke egyedül is beiratkozhat. Osztályonként, ABC rendben, a Magyar utcai kapun át, tízpercenként hívjuk Önöket iskolánkba. A beosztást a tájékoztató levél után olvashatja, a táblázatban az Önök időpontját gyermekük oktatási azonosítója alapján találhatják meg. A beiratkozásra hozzák magukkal az alábbiakat:

Dokumentumok és további fontos dolgok

 • az általános iskolai bizonyítvány, vagy annak elektronikus változata;
 • a BKI_Szülői_tájékoztató.pdf végén felsorolt hivatalos dokumentumok, többek között a NEK azonosítót tartalmazó adatlap az igénylési cím megjelölésével, valamint amennyiben szükséges a megfelelő fénymásolatok;
 • a tájékoztató után található gyermekétkeztetésre (menzára) vonatkozó dokumentumokat kitöltve és aláírva; melyek az alábbiak:
  • a menzaigénylő nyilatkozat, (a tájékoztató a szülő példánya);
  • Nyilatkozat a Gyvt. 21/B.§ (1) bekezdés b-d pontja és a Gyvt. 21/B.§ (2) bekezdése szerinti ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkezés igénybevételéhez;
  • Tájékoztatás gyermekétkeztetéshez kapcsolódó személyes adatkezelésről (ez a szülőnél marad);
  • Adatvédelmi nyilatkozat;
  • Tájékoztató az intézményi gyermekétkeztetésben való részvétel feltételeiről, a normatív kedvezményekről és azok igénybevételének módjáról a 2020/2021. tanévben.
  Ha nem kérnek menzát, a dokumentumokat akkor is töltsék ki és írják alá, azokat a beiratkozáskor adják le.
  Ha a kért dokumentumokat nem tudják kinyomtatni, a beiratkozáskor tudunk belőle üres példányt adni, amit a helyszínen ki tudnak tölteni.
 • a testnevelés órán egységesen használt pólók ára – 1 800 Ft/db;
 • az iskolai ünnepi öltözék részeként
 • a fiúknak 3 000 Ft verseghys nyakkendőre,
 • a lányoknak 1 500 Ft verseghys kitűzőre.

A beiratkozás napján a lányok kedvezményesen vásárolhatnak matrózblúzt (4 500 Ft) és igény esetén szoknyát (2 000 Ft).

A kollégiumi elhelyezést igénylő tanulók és szüleik ezen a napon kapnak részletes tájékoztatást a kollégium képviselőjétől.

Amennyiben a személyes beiratkozáson nem tudnak részt venni, kérem, hogy elektronikusan akkor is iratkozzanak be és a „Dokumentumok és további fontos dolgok” bekezdésben felsoroltakat személyesen vagy postai úton 2020. június 26-áig juttassák el iskolánkba.

Amennyiben a határidőig nem tudják a beiratkozáshoz szükséges adatokat a KRÉTA használatával megküldeni és a személyes beiratkozáson sem tudnak részt venni, akkor a személyi azonosításra alkalmas hivatalos iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatják.

Szeretettel várjuk Önöket iskolánkba! A tanév hátralévő idejére jó munkát, a szünidőben kellemes pihenést kívánok.

Szolnok, 2020. június 5.

Pogány Gyula
intézményvezető


Letölthető dokumentumok:

BKI_Szülői_tájékoztató.pdf

A beiratkozás beosztása - 2020. június 23. (kedd)

Tájékoztató az iskolai gyermekétkeztetésben való részvétel feltételeiről (.pdf, .docx)