Címerek

Iskolánk első címere. Tanulóink 1932-ig fekete bársony Bocskay sapkán viselték.

1932-ben iskolánk rajztanára, Brassai Károly új címert tervezett. A sötétkék mezőben álló három pallos az iskola és a nevelés három fő célkitűzését szimbolizálja: tudomány, művészet, erkölcs. Az új címer a régi kihordásáig csak fokozatosan került az alsóbb osztályok sapkáira, míg 1936-ban, az iskola államosításának 50. évfordulóján általánossá lett.

1945-ben iskolánk addigi címerét részben módosították. Az egykori korona helyére a Kossuth-címer került. Néhány éven keresztül tanulóink e címert viselték.

1957-ben egy teljesen új címert tervezett Baranyó Sándor festőművész, iskolánk volt tanulója. Tanulóink egyensapkájának ez volt a címere kb. 1967-ig, ameddig az egyensapka viselése szokásos volt.

A társadalmi, politikai változások időszerűvé tették, hogy az iskola és a nevelés által mindig is vállalt értékek - tudomány, művészet, erkölcs - jelképeinkben ismét a hagyományainkhoz híven jelenjenek meg. Brassai Károly 1932-es tervét alapul véve 1990-ben iskolánk rajztanára, Tóth Lajos tervezte át régi címerünket.