magyar nyelv és irodalomvetélkedő

Véget ért a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny területi fordulója

Pinviczki Rajmond

Pinviczki Rajmond Közzétéve:

Véget ért a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny területi fordulója

A járványhelyzet miatt ebben az évben online rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt. Az évfolyamokra bontott megmérettetés első, körzeti fordulóját november 13-án bonyolították le. A négyfős csapatok tagjainak számos kihívással kellett szembenézniük, hiszen az iskolába nem jöhettek be, így online csatornákon kellett tartaniuk a kapcsolatot. A feladatlap megoldásánál pedig számított az idő is, amire szintén figyelni kellett. Az ország négy nagyobb részre volt tagolva, mi a HUNNIA körzethez (Budapest és Pest megye kivétel az ország Dunától keletre eső része) tartoztunk.

A Verseghy Ferenc Gimnázium több csapata is eredményesen teljesített. A 9. évfolyamból 8. helyezést ért el (71-ből) a Verseghyttegylet (Auerbach Anita, Kondacs Réka Tünde, Szabó Roberta, Tigyi Réka), és a 6. – már díjazott - helyet sikerült elcsípnie a quadriga philosophi nevű csapatnak (Kovács Eszter, Pálmai Ágoston, Siklós Dorina, Uri-Szabó Kíra Gréta).

Szintén kiemelendő a 10. évfolyamból induló Fórum Virátus (Tóth Vanda, Bukor Dzsenifer, Gyephár Adél, Vincze Vivien), ők a 7. legjobbak lettek a 71-ből.

A HUNNIA körzet győztese lett a 11. évfolyamos kategóriában a NyelvÉSZek csapata (Iványi Evelin, Karácsony Gergő, Munkácsy Luca, Vigh Fanni), 178 ponttal bejutottak az országos döntőbe, amelyet 2021. január 23-án rendeznek meg (szintén online).

A 9. és 10. évfolyamos csapatok felkészítője Pinviczki Rajmond, a 11. évfolyamos csapaté pedig Baráth Márta és Pinviczki Rajmond volt.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak!

https://www.bolyaiverseny.hu/magyar912/nevezes/list_korz_eredmenyek.php