kitüntetés

36 verseghys diák nyerte el városunk tanulmányi ösztöndíját

Szabó Jusztina Közzétéve:

36 verseghys diák nyerte el városunk tanulmányi ösztöndíját

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020-ban is pályázatot hirdetett tanulmányi ösztöndíj elnyerésére a tehetséges, szolnoki középiskolások számára.

A pályázatot olyan diák nyújthatta be, aki szolnoki lakóhelyű, érettségivel még nem rendelkezik, szolnoki középfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanul és a pályázat benyújtásakor a 22. életévét még nem töltötte be. Az ösztöndíj odaítélésének feltétele, hogy a tanuló az adott tanévben legalább 4,5-es tanulmányi átlagot érjen el. A pályázat elbírálásakor fontos szempont, hogy a tanulónak szakmai körökben elismert országos vagy nemzetközi tanulmányi, szakmai, művészeti vagy sportversenyen kiemelkedő eredménye legyen, illetve aktív szerepet vállaljon a szolnoki ifjúsági közéletben. Az elnyerhető ösztöndíj mértéke 100.000 Ft, amely két egyenlő részletben kerül folyósításra.

Nagyon sok verseghys diáknak kiváló a tanulmányi munkája. Emellett tanítványaink az országos tanulmányi, művészeti és sportversenyeken rendszeresen kiemelkedő eredményeket érnek el. Ennek köszönhetően évről évre sikeresen pályázzák meg a Szolnok város által kiírt tanulmányi ösztöndíjat. 

Idén 86 pályázatot nyújtottak be és közülük 50-en nyerték azt el. A díjazottak között 36 verseghys diák van.

Gratulálunk a sikeres verseghys pályázóknak, köszönjük Szolnok város támogatását!