beiskolázás

TÁJÉKOZTATÓ

Titkárság Közzétéve:

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezésről
 

Tisztelt Szülők!

Kedves Nyolcadikos Diákok!

A Verseghy Ferenc Gimnázium a tanulók felvételénél az általános iskolai eredmények és a központi írásbeli vizsga eredménye alapján dönt.

Az írásbeli vizsgára történő jelentkezés határideje: 2021. december 3. (péntek)

A jelentkezési lap kitölthető:

  • ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltése előtt el kell olvasni a kitöltési útmutatót.

    A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: https://ejel.kozfelvir.hu/
     
  • papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásával: a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton vagy személyesen lehet benyújtani iskolánkba.

    Postázási cím: Verseghy Ferenc Gimnázium – 5000 Szolnok, Tisza park 1.

A jelentkezési lap pdf formátumban: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)

A jelentkezési lap word docx formátumban: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz.

Kérjük, hogy a kérelem kitöltését megelőzően olvassák el az alábbi linken (https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/tajekoztato_felvetelizoknek/sni_tanulok_reszvetele) elérhető rövid összefoglalót - „Tájékoztató különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) tanulók részére”-, amely a speciális vizsgakörülményekre vonatkozó legfontosabb információkat is tartalmazza.

A szülői kérelem pdf formátumban: Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (pdf)

A szülői kérelem word docx formátumban: Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (docx)

(Az ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával benyújtott jelentkezés esetén az űrlapfelületen lehetőség van a szülői kérelem kitöltésére és a szükséges dokumentumok csatolására is.)

Pogány Gyula
intézményvezető