oktv

Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) rangsor

Szabó Jusztina Közzétéve:

Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) rangsor

A Verseghy Ferenc Gimnáziumban kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra. Fontos, hogy a különböző tehetségterületen kiemelkedő diákok lehetőséget kapjanak tudásuk megmutatására. Erre nyújt nagyszerű lehetőséget az Oktatási Hivatal által évtizedek óta megszervezett rangos tanulmányi verseny: az OKTV.

Minden tanévben 100 fő fölött van azok száma, akik jelentkeznek ezekre a több fordulós versenyekre, amelyet elsősorban a 11-12. évfolyamosoknak szerveznek.

A 2020-2021-es tanévben 114 fő jelentkezett (az idei tanévben is 114 diák) és a második fordulóba 24 diákunk jutott be.

A döntőkben tavaly 11 tanulónk szerepelt, ami az előző tanévekhez hasonló eredmény, hiszen az elmúlt években többször volt 10-nél több döntősünk (a részletes eredmények ide kattintva érhetők el).

Az OKTV eredményekről az Oktatási Hivatal is készít különböző statisztikákat, amelyből az Eduline jelentetett meg cikket (link).

Azoknak az iskoláknak a rangsorát közli, amelyekből a legtöbb döntős diák került ki. Az elmúlt tanévben az összes vidéki iskola közül a Verseghy Ferenc Gimnázium az előkelő 8. helyett érte el. Az összes gimnázium között is a legjobb 20-ban vagyunk.

Kiemelkedő eredményekhez gratulálunk minden diáknak és az őket felkészítő tanárainknak.