Erasmus+angolkülföld

Franciaországban jártunk

Boros Ildikó

Boros Ildikó Közzétéve:

Franciaországban jártunk

Több mint egy éve tartó online munka után végre sor kerülhetett az első Erasmus+ külföldi útra.

Az október 18-tól 22-ig tartó programhét egy kis zöld lépés volt a projektben, ám nagy lépés a résztvevőknek. Erről tanúskodik Szécsi Anna Sára 10.a osztályos diákunk beszámolója is:

„Néhány hete iskolánk két tanára és öt diákja az Erasmus + pályázat Small Green Steps programjának keretében Franciaországba, Amberieu-en-Bugey városába utazott. Vasárnap a kora hajnali órákban szálltunk fel Budapesten, majd a párizsi átszállást követően délután Lyonba érkeztünk. Az itt töltött időben elsősorban a klímaváltozást és következményeit, valamint ebben a saját felelősségünket vizsgáltuk. Bejártuk Lyon és Amberieu városát, kirándultunk az Alpokba, s mivel szerencsénkre éppen tiszta, napos időt sikerült kifognunk, a Mont Blanc hófödte csúcsát is láthattuk.

Számomra az egész hét hihetetlen élményt jelentett. Mivel helyi családoknál voltunk elszállásolva, bepillantást nyertünk az ottani szokásokba is. Különösképpen megragadott, hogy mennyire komolyan gondolják a „gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan” elvet.

Összességében elmondható, hogy kitűnően éreztük magunkat, s rendkívül hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk a programnak.”

A Szolnok TV híradójának rövid tudósítása ezen a linken, a csatorna Különóra című magazinműsorának összefoglalója pedig ide kattintva tekinthető meg (04:24-től).

A francia partner iskola az alábbi rövid videóban foglalta össze az egy hét eseményeit:

Köszönet és hála vendéglátóinknak a fantasztikus élményért!

Ha a körülmények lehetővé teszik, tavasszal Portugáliában folytatjuk a nemzetközi műhelymunkát egy zöldebb jövőért.