magyar nyelv és irodalom

Rendhagyó irodalomóra

Vargáné Török Krisztina Közzétéve:

Rendhagyó irodalomóra

Iskolánk felsőbb éves diákjai különleges élményben részesülhettek a minap: megtekinthettek egy rendhagyó zenés-irodalmi előadást Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából.
Az előadást Prieger Zsolt, az Anima Sound System zenekar vezetője és Törőcsik Franciska színésznő közösen alkotta meg és adta elő, ezzel is tisztelegve a XX. század egyik legnagyobb magyar költőjének emléke előtt. Az előadást az tette különösen érdekessé, hogy a költő életművét az előadók elektronikával és popzenével igyekeztek közel vinni a 16-18 éves korosztályhoz. Az előadást kötetlen, jó hangulatú beszélgetés követte.

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska iskolánk könyvtárában

Prieger Zsolt  aznap esti facebook-posztja arra enged következtetni,hogy a találkozó az előadók számára is kellemes élménynek bizonyult:

„Ha megkérdeznék, hogy mondjuk miképp képzelek el egy ideális hétfői napot, akkor a sok verzió között előkelő helyen szerepelne a “novemberi, reggeli napsütésben autókázni egy szuper sulikönyvtárig, aztán Pilinszkyt előadni a diákoknak, majd Dosztojevszkijről, zenéről, mixtape-kultúráról beszélgetni, utána meg bablevest majd fahéjasporcukros szilvásgombócot enni a sulimenzán”-program. És velem pont ez történt ma Törőcsik Franciska társaságában a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban, szóval kalapom emelem, köszönetem rebegem.”