magyar nyelv és irodalom

Szekszárdi versenyen szerepelt a Verseghy csapata

Pinviczki Rajmond

Pinviczki Rajmond Közzétéve:

Szekszárdi versenyen szerepelt a Verseghy csapata

Ebben a tanévben megrendezésre került a XII. Lázár Ervin országos anyanyelvi verseny, mely két fordulóból állt. A verseny fókuszában az előző évben évfordulós Pilinszky János (Budapest, 1921. november 27. – Budapest, 1981. május 27.) munkássága és annak népszerűsítése állt.

Iskolánkból a 10.d osztály háromtagú csapata, Az ambiciózus, a kitartó és a titokzatos (Auerbach Anita, Kondacs Réka Tünde és Tigyi Réka) indult el a megmérettetésen.

Az első forduló szakirodalmait eredményesen feldolgozva (pl. a hiány mint szövegszervező elv Pilinszky költészetében; a prosopópia eszközének használata a Trapéz és korlát című kötetben, karanténszótár készítése stb.) és az ezekhez kapcsolódó feladatokat sikeresen megoldva, a csapat 2. helyezést ért el, ezzel pedig bejutottak az országos döntőbe.

Az országos döntőt február 25-én rendezték meg Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban. Változatos feladattípusokkal néztek szembe a diákok, sokkal inkább a kreativitásukat, esztétikai kifejezőképességüket kellett alkalmazniuk a lexikális tudás helyett.

A feladatok megoldása után ebéd következett (az egyik helyi étteremben), majd a gimnázium dísztermében megtörtént az eredményhirdetés. Csapatunk 4. helyezést ért el a második fordulóban, illetőleg különdíjat kapott az első fordulóban elért 2. helyezésért.

Nagyértékű ajándékban részesültek mind a diákok, mind a felkészítő tanárok.

Gratulálunk nekik!

Felkészítő tanár: Pinviczki Rajmond