Tájékoztató a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetről

Pogány Gyula

Pogány Gyula Közzétéve:

Tájékoztató a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetről

Kedves Tanítványaink, Kedves Szülők!

Iskolánk a járványügyi készenlét idején is arra törekszik, hogy rendben oktassunk-neveljünk, hogy tanítványainkat felkészítsük a vizsgákra, versenyekre. Ennek elsődleges színtere a tantermi oktatás, de ha szükséges szinte azonnal át tudunk térni a tantermen kívüli digitális munkarendre.

Rendkívül fontos a vírus terjedésének megakadályozása, ezért mindenkor törekszünk az országos és tankerületi ajánlások betartására. Mindezt kiegészítve, megerősítve elkészítettük a védekezés helyi eljárásrendjét:

 

Járványügyi előírások a Verseghy Ferenc Gimnáziumban

(A Házirend 3. számú melléklete)

Ez a szabályzat az Oktatási Hivatal oldalán megtalálható eljárásrend alapján, azt kiegészítve készült. https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/tanevnyito_2020/intezkedesi_terv_k oznev_int

Az előírások az intézmény dolgozóira (pedagógusok, adminisztratív és technikai dolgozók), tanulóira, illetve az intézménybe hivatalos indokkal belépőkre vonatkoznak. A szabályok 2020. szeptember 1-jén lépnek érvénybe, a tantermi oktatás idején, visszavonásig érvényesek.

1. A betegség tüneteit mutató személy nem léphet az intézmény területére.

2. A krónikus betegségben szenvedők nem kötelesek részt venni a tantermi foglalkozásokon, ha erről orvosi javaslattal rendelkeznek. Az ő hiányzásuk ebben az esetben igazolt.

3. Az iskolába történő belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. Minden tanteremben lesz fertőtlenítő, ezek gyakori használata is kötelező. A padokat, székeket, kapcsolókat, kilincseket, vizesblokkokat gyakran fertőtlenítjük.

4. Az intézményben kerülni kell a csoportosulást, törekedni kell a másfél méteres távolság betartására.

5. A folyosón, a közösségi terekben 07:00 órától 16:00 óráig kötelező a maszk viselése.

6. A tantermekben ajánlott a maszkviselés.

7. Szülők és más külsős személyek csak előzetes, a vezetéssel vagy titkársággal történt egyeztetést követően, különösen indokolt esetben léphetnek az intézménybe.

8. Ha valakin az iskolában a koronavírus tüneteit észleljük, azonnal elkülönítjük, s értesítjük a szülőt és az iskolaorvost, védőnőt.

9. A menzán törekszünk a torlódás, sorban állás elkerülésére, ennek érdekében, amikor szükséges az utolsó órákat csúsztatva tartjuk. A menzai járványügyi szabályokról külön rendelet intézkedik.

10. A büfé előtt szabályozzuk a sorban állást. Az előtérben tilos étkezni, a büfében megvásárolt élelmet az osztályteremben vagy az udvaron lehet elfogyasztani.

11. Az iskola helyiségeit bérlőkre is a fenti szabályok vonatkoznak. Az őket kísérők vagy rájuk várakozók az épületbe nem léphetnek be.

 

A védekezés további eleme a 2020. október 1-jétől kötelező testhőmérséklet mérés. A mérésben a technikai dolgozók, pedagógusok, illetve felsőbb éves tanulók vesznek részt a napi aktuális beosztás alapján.

A tanulók testhőmérsékletét két ponton mérjük:

- a főbejáratnál két eszközzel,

- az udvari bejáratnál egy eszközzel.

Az intézménybe belépőknek (tanulók, dolgozók, vendégek) a testhőmérséklet mérésén túl kötelező a kézfertőtlenítés is. A fertőtlenítésre napközben is ügyelünk, az iskola számos pontján, mindenki számára elérhetően találhatók fertőtlenítők. Az osztálytermekben, illetve a tanári szobákban, irodákban napközben is fertőtlenítünk.

A járványügyi szabályzatban foglalt maszkviselési kötelezettséget tovább szigorítottuk:

- vegyes csoportú órákon is kötelező a tanulók számára a maszkviselés;

- azokban az osztályokban, ahol a szaktanár elrendeli kötelező a maszkviselés a tanítási órán;

- az ebédlőben csak az asztalnál vehető le a maszk az étkezés időtartamára.

 

A védekezés ellenére elkerülhetetlen, hogy fertőzések történjenek. Pozitív teszt esetén a közösség többi tagjának megóvása miatt meghatározó a gyors intézkedés. Ennek érdekében kérünk mindenkit, amint tudomására jut, hogy a teszt eredménye pozitív, azonnal értesítse az osztályfőnököt, az iskola vezetését, vagy titkárságát. Készenlétben állnak azok a névsorok, amelyek minden olyan adatot tartalmaznak, melyre az NNK-nak és a Tankerületnek a további intézkedéshez szükségük lehet.

 

 

Tájékoztatjuk Önöket hogy iskolánkban jelenleg (2021. január 27.) a

      fertőzött tanulók száma: 0

      karanténban lévő osztályok száma: 0

      fertőzött dolgozók száma: 0

      karanténban lévő dolgozók száma: 0